Studiekeuze maken lastig?

Niet met mijn unieke werkwijze. Met mijn kennis van astrologie geef ik jou inzicht in je persoonlijkheid, interesses, talenten, valkuilen en in wat jou gelukkig maakt. Dat is niet vaag, maar juist heel praktisch en concreet. Zonder dat het jou veel tijd en inspanning kost. Jij gaat naar huis met inzichten waarvan je de rest van je leven profijt hebt en met een lijstje met passende studies en beroepen.

Zelf vond ik het destijds heel moeilijk om de juiste studie te kiezen en ik zie om me heen dat veel jongeren daar nu ook moeite mee hebben. Er zijn nu nog meer studies dan vroeger en ‘eeuwig’ studeren is ook geen optie meer. De druk om meteen de juiste studie te kiezen is groot, maar hoe goed ken je jezelf als je op de middelbare school zit? En hoe weet je dan wat voor studie bij je past? Veel jongeren hebben geen flauw idee en kiezen ‘verkeerd’ of nemen een tussenjaar in de hoop dat ze een jaar later wel weten wat ze moeten kiezen. Een studiekeuzetraject kan dan een goede investering zijn en ook rust geven.

Dit kun je verwachten:
– een vrijblijvend (telefonisch) intakegesprek van een half uur.
– twee korte huiswerkopdrachten waarmee jij zelf aan de slag gaat.
– een zeer uitgebreide analyse van jouw geboortehoroscoop met als resultaat inzicht in jouw persoonlijkheid, interesses, talenten, valkuilen en in wat jou gelukkig maakt.
– een persoonlijk gesprek van 1,5 uur waarin we mijn analyse van jouw geboortehoroscoop samen doorspreken.
– twee persoonlijke gesprekken van een uur waarin we de inzichten uit de astrologie en de huiswerkopdrachten koppelen aan studies en mogelijke beroepen.
– een rapportage waarin ik je belangrijkste karaktereigenschappen en talenten op een rijtje zet + een top 5 van studies die jij leuk vindt en die passen bij jou als persoon.

Bel / app me vrijblijvend op 0651646991 voor meer informatie.

 

Studiekeuzetraject op basis van jouw horoscoop

Ik herinner het me nog zo goed: ik zat in 6VWO en had veel open dagen van allerlei uiteenlopende studies bezocht. En nóg wist ik niet wat ik moest kiezen. Zo gebeurde het dat ik een studie koos ‘waar je nog alle kanten mee op kon en waar je vast ook een goede baan mee kon krijgen’. Had ik toen maar een iemand gekend die me objectief inzicht kon geven in mijn persoonlijkheid, interesses en talenten. Dan had ik heel andere keuzes gemaakt. Die persoon kan ik nu wel voor jou zijn.

Welke studie past écht bij mij? Wil ik naar het HBO of toch naar de Universiteit? Ik vind zoveel leuk dat ik niet kan kiezen. Ik ben al aan het studeren, maar de studie die ik nu doe valt me tegen. Ik neem een tussenjaar, zodat ik hopelijk volgend jaar wél weet wat ik moet kiezen. Herkenbaar? Ontdek dan met een studiekeuzetraject van Astrologie Praktijk Hilversum wat jou uniek maakt, waar je energie van krijgt, waar je goed in bent en welke studie dan goed bij jou past.

Een studiekeuzetraject bestaat uit:
– een vrijblijvend (telefonisch) intakegesprek van een half uur.
– twee huiswerkopdrachten waarmee jij zelf aan de slag gaat en die we
samen nabespreken.
– een zeer uitgebreide analyse van jouw geboortehoroscoop met als
resultaat inzicht in jouw persoonlijkheid, wat jou gelukkig maakt, je
interesses, je talenten en je valkuilen.
– een persoonlijk gesprek van 1,5 uur waarin we mijn analyse van jouw
geboortehoroscoop samen doorspreken en koppelen aan daarbij passende
studies (dit gesprek mag je opnemen).
– een rapportage waarin ik je belangrijkste karaktereigenschappen en
talenten op een rijtje zet + een top 5 van studies die jij leuk vindt en die
passen bij jou als persoon.
– een persoonlijk actieplan: wat heb jij zelf nu nog te doen?

Neem gerust vrijblijvend contact met me op via de contactgegevens op www.astrologiepraktijkhilversum.nl om te kijken of we een klik hebben en om jouw vragen of twijfels aan me voor te leggen.

Loopbaanadvies

Loopbaankeuzes fascineren me al heel lang. Waarschijnlijk omdat ik op de middelbare school al heel veel dingen leuk vond. Maar wat was nou het allerleukste? En wat paste bij mij? Ik wist het echt niet en koos voor een studie ‘waar je alle kanten mee op kon en waarmee je vrijwel zeker een goede baan kon vinden’. Die baan vond ik, maar op mijn 33ste maakte ik toch een switch naar werk dat écht mijn passie is: jou helpen ontdekken wie je bent en welke keuzes daarbij passen. Veel klanten stellen mij vragen over de loopbaankeuzes die ze in het verleden gemaakt hebben of die ze nu moeten maken. Ik kan ze aan de hand van hun horoscoop snel inzicht geven, maar vanaf nu bied ik ook complete loopbaantrajecten aan. Omdat ik onder mijn klanten merk dat er behoefte is aan uitgebreidere begeleiding, want veranderen is meestal een proces. Maar ook omdat ik jou vanuit mijn eigen ervaring bij het maken van loopbaankeuzes en vanuit mijn passie hiervoor verder kan helpen. Natuurlijk is astrologie het belangrijkste loopbaaninstrument dat ik gebruik.

Waaruit bestaat zo’n loopbaantraject?
een gratis en vrijblijvend (telefonisch) intakegesprek van een half uur.
-twee huiswerkopdrachten die zijn afgestemd op jouw specifieke loopbaanvragen.
-een zeer uitgebreide analyse van jouw geboortehoroscoop + jaarprognose.
-een persoonlijk gesprek van 1,5 uur waarin we jouw geboortehoroscoop en jaarprognose
doorspreken en zo heel snel tot de kern komen van jouw loopbaanvragen.
-een persoonlijk gesprek van 1 uur (een maand later) waarin we bespreken welke concrete
stappen jij kunt zetten op basis van de uitkomsten van de huiswerkopdrachten en jouw
persoonlijke horoscoop.

Bel me gerust op 06-51646991 of mail me als je wilt weten of een loopbaantraject iets voor je is!

Het staat in de sterren geschreven – deel 2

Wist je dat jouw persoonlijke geboortehoroscoop aangeeft of jij schrijftalent hebt en hoe en waarover jij graag schrijft? De planeet Mercurius is daarbij heel belangrijk, want die staat symbool voor communiceren en dus ook voor schrijven. Als professioneel astroloog kan ik, Nicolette Cleerdin, berekenen en uitleggen wat dit voor jou persoonlijk betekent. Maar ook je sterrenbeeld geeft globaal aan hoe en waarover jij graag schrijft.

KREEFT ca. 22 juni – ca. 22 juli Kreeft schrijft met veel gevoel en moet ook een gevoelsmatige betrokkenheid hebben bij het onderwerp om er goed over te kunnen schrijven. Jij kunt mensen troost bieden met wat je schrijft, want je bent van nature erg zorgzaam en meelevend. Thema’s waar jij goed over kunt schrijven, zijn: kinderen, geboorte, families, geschiedenis, koken, huis en interieur.

LEEUW Ca. 23 juli – ca. 22 augustus Jij bent en expressief en hebt een speelse schrijfstijl. Je zou ook heel goed verhalen voor kinderen kunnen schrijven, omdat je het kind in jezelf nooit verloren bent en je daardoor goed kunt inleven in de belevingswereld van jonge kinderen, maar ook van pubers. Wat jij schrijft is leuk, want jij bent van nature een entertainer. Koningen, ridders, prinsessen kunnen een rol spelen in jouw verhalen, want zij vallen onder het teken Leeuw.

MAAGD Ca. 23 augustus – ca. 22 september Wat jij schrijft is praktisch bruikbaar voor anderen en heel concreet. Je schrijft graag over of voor je werk, over ziekte en gezondheid of over het huishouden. Je vindt het ook fijn als mensen iets van jouw boek kunnen leren, want er schuilt een leraar in jou. Maar perfectionistisch ben je wel, dus het kan even duren voordat je je eigen teksten goed genoeg vindt om te publiceren.

WEEGSCHAAL Ca. 23 september – ca. 22 oktober Weegschalen zijn diplomatiek en tactvol, dus ze zullen niet gauw iets schrijven dat voor een ander beledigend kan zijn. Ze willen namelijk liever geen ruzie met anderen. Schoonheid, kunst, mode, make-up, interieur: het zijn thema’s die een Weegschaal vaak interesseren en waar zij dus ook goed over kunnen schrijven. Veel modebloggers zijn bijvoorbeeld geboren onder het teken Weegschaal. Maar ook het thema relaties past goed bij hen.

SCHORPIOEN Ca. 23 oktober – ca. 21 november Een Schorpioen gaat de confrontatie meestal niet uit de weg, dus grote kans dat jouw schrijfstijl en wat je schrijft ook confronterend is voor anderen. Jij bent iemand die taboes kan doorbreken met je teksten, die van diepgang houdt en iets pas publiceert nadat je tot op de bodem hebt uitgezocht of het klopt. Psychologie is ook een thema dat jou aanspreekt.

BOOGSCHUTTER Ca. 22 november – ca. 20 december Boogschutters zijn vaak op zoek naar de zin en betekenis van het leven en over die zoektocht schrijven zij graag en vaak. Ze zijn idealistisch en delen hun idealen graag met anderen in de hoop de wereld een klein beetje beter te maken. Optimistisch als ze zijn, gaan ze uit van het goede in de mens en met hun teksten kunnen zijn anderen inspireren en een stukje van hun wijsheid meegeven.

 

Het staat in de sterren geschreven (deel 1)

Wist je dat jouw persoonlijke geboortehoroscoop aangeeft of jij schrijftalent hebt en hoe en waarover jij graag schrijft? De planeet Mercurius is daarbij heel belangrijk, want die staat symbool voor communiceren en dus ook voor schrijven. Als professioneel astroloog kan ik, Nicolette Cleerdin, berekenen en uitleggen wat dit voor jou persoonlijk betekent. Maar ook je sterrenbeeld geeft globaal aan hoe en waarover jij graag schrijft.

STEENBOK Ca. 21 december – ca. 19 januari  Steenbok is ambitieus, doelgericht en gedisciplineerd, dus grote kans dat dat boek er wel komt. Carrière en ambities horen bij Steenbok, dus daar kun jij goed over schrijven. Als aardeteken wil jij graag praktische teksten schrijven, waar mensen echt iets aan hebben. En jij kunt goed alleen zijn en alleen werken, wat handig is voor een schrijver.

WATERMAN Ca. 20 januari – ca. 18 februari  Waterman is de trensetter, de hervormer van de dierenriem. Jouw teksten zijn absoluut vernieuwend en anders dan mensen gewend zijn. Jouw schrijfstijl kan ook apart zijn, tenminste in de ogen van anderen. Aparte thema’s spreken jou aan, zoals astrologie, alternatieve geneeswijzen, ruimtevaart en uitvindingen. Wetenschappelijke teksten liggen jou ook goed.

VISSEN Ca. 19 februari – ca. 20 maart  Vissen zijn heel creatief en hun inspiratie lijkt gewoon uit het niets te komen. Veel Vissen zijn kunstenaar, schrijver, muzikant of therapeut en over die thema’s kunnen ze dus ook goed schrijven. Fictie en gedichten passen ook heel goed bij Vissen, omdat ze zoveel fantasie hebben. Spiritualiteit is ook echt een Vissen-thema.

RAM  ca. 20 maart – ca. 20 april   Rammen schrijven snel en kort en bondig. Ze hebben uitdaging nodig en concentratie is niet hun sterkste kant meestal. Daarom zijn zij zo goed in columns, blogs, verhalen en andere korte teksten. Inspiratie hebben ze ook genoeg, zodat hun aandacht snel weer getrokken wordt door een nieuw onderwerp. Hun teksten en ideeën zijn altijd vernieuwend. Rammen zijn namelijk de pioniers van de dierenriem.

STIER Ca. 21 april – ca. 20 mei   Stieren komen vaak langzaam op gang, maar als zij eenmaal aan het schrijven zijn, zijn ze niet meer te stoppen. Dan gaan ze vastberaden door en wijken ze niet meer af van hun oorspronkelijke plan. Want ze hebben wel wat moeite met verandering. Veel Stieren zijn werkzaam in de financiële wereld en daar schrijven zij dan ook graag over. Dat doen zij op een begrijpelijke en duidelijke manier.

TWEELINGEN Ca. 21 mei – ca. 21 juni   Communicatie hoort bij Tweelingen, dus praten en schrijven doen zij heel gemakkelijk en snel. Ze zijn ook veelzijdig en nieuwsgierig, waardoor veel verschillende onderwerpen bij hen passen. Relatief veel Tweelingen zijn journalist of schrijver en hebben dus van schrijven hun beroep gemaakt. Tweelingen zijn vaak ook goed in reclameteksten schrijven. Eigenlijk kunnen ze alles schrijven!        

 

Opvoeden met sterren

‘Geniet maar van je kinderen, want ze zijn groot voordat je er erg in hebt’. Elke ouder heeft deze zin weleens te horen gekregen. Het ís ook zo, kan ik uit ervaring zeggen, de tijd vliegt en vóór je het weet is je baby een tiener geworden. Toch gaat opvoeden niet altijd vanzelf. Elke ouder wil het beste voor zijn kind, maar wanneer doe je het goed? De perfecte ouder bestaat niet en de enige juiste opvoeding ook niet. Het is altijd goed om op je (moeder)gevoel te vertrouwen, maar daarnaast is het handig om te weten hoe je kind in elkaar zit. Want elk kind is anders en vraagt om een eigen wijze van benadering.

Astrologie is een handig hulpmiddel om meer inzicht in je kind te krijgen. De geboortehoroscoop van je kind geeft onder andere aan hoe zijn persoonlijkheid in elkaar zit, wat hij nodig heeft om zich prettig te voelen en hoe hij denkt en leert. Als je deze basisdingen over je kind weet, is het veel makkelijker om bepaalde beslissingen te nemen en om te durven vertrouwen op je gevoel. Dan kun je je kind helpen zelfvertrouwen op te bouwen en keuzes te maken die bij hem passen, zodat hij kan worden wie hij écht is!

Bijna iedereen weet wel welk sterrenbeeld zijn kind heeft en de meesten weten ook nog wel wat eigenschappen die daarbij horen. Maar astrologie is zoveel meer dan alleen je sterrenbeeld. Stel dat het sterrenbeeld van jouw kind Kreeft is. Dan heb je een heel gevoelig, empatisch en kwetsbaar kind. Maar als de ascendant van je kind Leeuw is, komt het juist heel krachtig en zelfverzekerd over. En als zijn maan in Boogschutter staat, zal hij behoefte hebben spannende avonturen en nieuwe dingen willen beleven, terwijl zijn Kreeft-kant dat eigenlijk helemaal niet durft. Astrologie geeft inzicht in al die verschillende kanten van de persoonlijkheid van je kind.

Denk daarom eens aan een workshop kinderhoroscopen of aan een kinder- of babyhoroscoop als je je kind op een andere manier wilt leren kennen. Ook leuk als het opvoeden je wél gemakkelijk afgaat!

 

De midlifecrisis en astrologie

We maken er vaak grapjes over: de midlifecrisis, die astrologisch gezien rond je 42ste jaar plaatsvindt. Iedereen kent wel voorbeelden in zijn omgeving van mannen die ineens een motor of sportwagen aanschaften tijdens deze crisis en veel echtscheidingen vinden ook rond deze leeftijd plaats.

In de horoscoop wordt deze crisis ingeluid door de transit Uranus oppositie Uranus. Uranus aan de hemel staat dan recht tegenover Uranus in je geboortehoroscoop. Officieel duurt de hele midlifeperiode zo’n 6 jaar, van achter in de 30 tot ongeveer 45 jaar. De meeste mensen ervaren tijdens deze periode een enorme onrust die ze niet kunnen verklaren, een gevoel van zinloosheid of zelfs een depressie. Velen gaan in die periode naar de huisarts voor antidepressiva of gaan over tot de aanschaf van de eerder genoemde motor om zich weer jong en vrij te voelen. Beter is het om je rustig aan dit proces over te geven en er achter te komen wat het je wil vertellen. Je voelt dat de klok doortikt en dat de tijd opraakt, terwijl je nog zoveel zou willen doen. Maar als je het positief bekijkt, ben je eigenlijk pas op de helft van je leven en kun je nog alle kanten op.

Tegen ons 42ste jaar zitten we vaak ‘vast’ in allerlei structuren: we hebben de verantwoordelijkheid voor een gezin, die baan die misschien best saai is levert ons wel een vast inkomen en een bepaald aanzien in de maatschappij op. We hebben het goed voor elkaar, maar soms voelt het als een gevangenis. De planeet Uranus heeft een hekel aan alles dat te star is geworden en probeert dat te doorbreken. Vraag jezelf eens af:

-Welke idealen had ik toen ik jong was?
-Heb ik misschien slechts bepaalde kanten van mijn persoonlijkheid ontwikkeld en andere juist niet? Bijvoorbeeld omdat dat van me verwacht werd of omdat ik daardoor een goede baan kon vinden.
-Heb ik nog meer talenten en kwaliteiten waar ik nog nooit iets mee heb gedaan?
-Heb ik het ‘Is dit alles’-gevoel?
-Ben ik gelukkig in mijn relatie, werk en op andere gebieden in mijn leven?
-Wil ik de komende 42 jaar doorgaan op dezelfde manier?

Heb je je kansen altijd benut en ben je niet verstard of in een sleur geraakt, dan veroorzaakt deze transit geen schokken en onrust. Dan zul je deze periode juist ervaren als een hoogtepunt en een bevestiging dat je eerder in je leven de juiste weg bent ingeslagen.

Je weet zelf waarschijnlijk wel tot welke categorie je behoort. Is het de eerste categorie, besef dan dat deze levensfase je de kans biedt om werkelijk jezelf te worden en jezelf uit te drukken op een manier die het beste bij jou past. Een astroloog kan je helpen bij dit proces, want je geboortehoroscoop laat zien wie je bent en wat je uit jezelf kunt halen als je je potentieel voor 100% benut.